Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament atorgarà beques per les activitats extraescolars d’infants

L’Ajuntament de Tiana ha donat llum verda als ajuts econòmics per a les famílies que porten els fills i filles a activitats extraescolars. En total, s’hi destinaran 12.500 euros i els podran demanar famílies amb infants empadronats o escolaritzats a Tiana. El termini ha començat aquest dilluns 27 i hi ha temps fins el 5 de desembre per demanar-les. Núria Blasco, regidora de Cultura, Esports, Cooperació i Solidaritat, resumeix els punts clau d’aquest ajut:

 

Les entitats de la vila han estat decisives per la posada en marxa d’aquesta iniciativa. Era una demanda que portaven fent des de feia anys, quan van detectar que més d’una família tenia problemes per seguir portant els seus fills a les classes fora de l’escola. És per això que l’Ajuntament ha treballat conjuntament amb les entitats per solucionar una necessitat que totes elles portaven temps reivindicant:

 

Podran accedir a aquests ajuts qualsevol família que porti els seus fills a les entitats esportives sense ànim de lucre del poble, a les activitats extraescolars de les escoles i a l’Escola de Música i Dansa. L’únic que es demana és que aquestes activitats han de fer-se a Tiana. Les nenes i nens que les rebin han d’estar empadronats a Tiana o bé escolaritzats al poble.

Quin és el procediment per accedir a l’ajut?

Primer de tot, s’ha d’anar a l’Ajuntament de forma presencial per registrar-se als ajuts. S’haurà de portar conjuntament la signatura de la família i el segell de l’entitat que certifiqui que aquell nen o nena està fent l’activitat. D’aquesta manera, aquesta accepta tenir-lo com a infant becat i fer-ne un seguiment, ja que per continuar mantenint l’ajut l’alumne han de fer l’activitat extraescolar de forma regular. Si es troben amb més de cinc absències mensuals no justificades, es cessarà l’ajut.

Un cop passat el termini, el 5 de desembre, es farà un barem que determinarà el percentatge d’ajut que rebrà cada família. El màxim podrà ser del 95% del cost total. El pagament es farà amb caràcter retroactiu, i es repartirà en dues parts: primer es pagarà el 60% i, en finalitzar l’activitat, la resta. Tota la informació la trobareu aquí.