Dijous és el dia institucional per menjar paella. Això ho saben a la llar de persones grans de Tiana on fa molts anys que ho fan. Una tradició que va començar l’alcalde Ferran Vallespinós, que ell mateix es posava als fogons per preparar aquesta paella per a la llar de persones grans. Han passat els anys i la tradició segueix. Sempre al mes de maig hi ha un dijous en que la Llar es reuneix a la Sala Albéniz del Casal per degustar aquesta paella. El grup del Morro fi encapçalat per Francesc Riera i Josep Berenguer són els encarregats d’un temps ençà de fer aquest menjar. Tots els components d’aquest grup gastronòmic ens expliquen un dels grans secrets de fer paella, si cal o no cal remenar-la, aquí teniu l’explicació
Tot i que aquesta s’ha remenat ha sortit ben bona. 27 kg de ceba, 1 kg de pebrot verd, 4 kg de tomàquet, 30kg entre sípia i calamar, 27kg d’arròs i uns 60 litres de fumet han servit per donar de menjar a les més de 250 persones de la llar que es congregaven a la Sala Albéniz per degustar les dues paelles que han fet. L’elaboració porta tots aquest ingredients, però també d’altres que ens expliquen els membres del grup Morro FI
Espectacle i ball pels assistents
La paella no ha estat la única cosa que els avis han gaudit a la Sala Albéniz del Casal de Tiana. També hi ha hagut el seu tradicional final de curs. Aquest any hi ha hagut, però, menys actuacions. Un ball de Country, un de sevillanes i la gran novetat de les Sardanes, amb un grup que s’ha estrenat aquest curs a la Llar i que porta la Dolors Solà. Al final també hi ha hagut poesia i en Vidiella ha tocat el piano. Per acabar movent l’esquelet amb el grup Quin Ritme que ha animat als membres de la llar fins gairebé les 8 del vespre.