Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Paradetes solidàries per lluitar contra els dracs de la societat

Les entitats solidàries s’assemblen molt al personatge de Sant Jordi, però amb una petita diferència. Elles no s’enfronten a un temible drac en una sola batalla, sinó que lluiten cada dia contra un enemic molt pitjor: la injustícia. Per això, a Tiana no podia faltar una cara solidària en una jornada com la d’aquest dijous.

La Protectora d’Animals de Tiana i Montgat, la Llar Residència Mare Carme i el Centre Ocupacional Verge de l’Alegria han muntat les seves paradetes al Parc de l’Antic Camp de Futbol per vendre roses i manualitats durant la diada. En el primer cas, per destinar els guanys als animals domèstics abandonats. En els altres dos, per ajudar a les persones amb discapacitats.

Les tres entitats han participat al Sant Jordi de Tiana durant més de quatre anys i destinen tots els seus guanys a causes solidàries. Una motivació que, segons la Montse de la protectora, anima a moltes persones a comprar les seves roses.

 

Però, tot i així, aquestes associacions no depenen només del component solidari, ja que també intenten crear una paradeta atractiva. La Protectora d’Animals de Tiana i Montgat ha volgut regalar un llibre de segona mà amb cada flor i, segons la Rosa del Centre Ocupacional, ells s’han decantat més per les manualitats.

 

Els dos centres destinats a persones amb discapacitats coincideixen en què a Tiana no acostumen a vendre tant com els hi agradaria. El que si tenen clar, tal i com diu la Maribel de la Llar Residència Mare Carme, és que les millor hores són la primera del matí i a mesura que avança la tarda.

 

De fet, la Montse de la protectora, assegura que l’any passat van aconseguir acabar les roses perquè es van quedar fins ben avançat el vespre.

 

Les tres paradetes esperen que enguany recaptin una quantitat semblant o superior a la d’altres anys. Una petita ajuda que els permet forjar l’espassa amb la que lluiten cada dia contra els dracs de la societat.