Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un Sant Jordi amb menys floristeries

La rosa és un dels productes més buscats a la diada de Sant Jordi. Un ítem necessari pel tradicional intercanvi que es fa durant aquesta jornada i un símbol d’amor, sigui del tipus que sigui. Tot i així, enguany, els veïns de Tiana han tingut menys opcions que l’any passat per fer-se amb una d’aquestes flors.

Després que Clematis tanqués fa gairebé dos mesos i que el Garden Tiana hagi reduït el seu horari a dues hores al vespre, els tianencs s’han quedat amb només dues floristeries on poder comprar una rosa. D’una banda, la Valentina del carrer Matas i, de l’altra, Verd es Bo del carrer Sant Cebrià.

La Celi, propietària de Verd es Bo, considera que aquest “és un dia molt bonic” per negocis com el seu i que, a més, és un dia que sol funcionar molt bé pel que fa a les vendes.

 

La florista lamenta que alguns locals destinats a la venda de flors s’hagin vist obligats a tancar, però assegura que això podria afavorir-los aquest Sant Jordi.

 

Pel que fa a l’oferta, assegura que el que més venen cada any és la tradicional rosa vermella “amb espiga i una mica de verd”. Un muntatge senzill que ronda els 4 euros. Tot i així, Verd es Bo també fa elaboracions més complicades que oscil·len entre els 5 i els 30 euros.

Però els locals especialitzats no són els únics que s’han animat a vendre roses en una jornada com la d’aquest dijous, ja que altres negocis del poble també han col·locat una paradeta davant de la porta. La Lourdes, de l’Agropecuaria de Tiana, diu que ells ja ho fan des de fa anys i que aquest 2015 vol destinar els guanys al viatge de final de curs de la seva filla. Malgrat tot, assegura que mai se sap si la venda funcionarà bé o malament fins que acaba el dia.

 

La rosa que ells venen és més senzilla i també més econòmica, ja que costa només 3 euros. De fet, aquest és el preu mitjà que té aquesta flor a les 8 paradetes que algunes entitats solidàries, educatives i socials de Tiana han instal·lat aquest Sant Jordi a diferents espais del poble.