Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pau Seda, regidor de Joventut, sobre l’Escolta Jove: “El principal benefici és conèixer les necessitats del jovent del poble i poder-hi donar resposta”

El passat divendres 14 de juliol va tenir lloc la primera edició del torneig de futbol nocturn per a joves, que va comptar amb més de 100 participants d’edats compreses entre els 12 i els 22 anys. L’activitat estava emmarcada dins l’Escolta Jove, un projecte impulsat per la regidoria de Joventut que té com a objectiu conèixer les necessitats dels adolescents i joves de Tiana i poder-hi donar resposta. Ens ho explica el regidor d’Infància i Joventut, Pau Seda:

 

El torneig de futbol és només la cara més visible d’aquest projecte i forma part de la segona fase, basada en el disseny del Pla d’acció i la planificació d’activitats i tallers grupals. Tot i que va ser un èxit de participació, el regidor lamenta que no hagin aconseguit arribar al col·lectiu de jugadores:

 

Durant els mesos de març, abril i maig es va desenvolupar la primera fase, que va incloure fer un mapeig dels recursos actuals per adolescents i joves a Tiana i rodalia i la detecció de les situacions de dificultat i conflicte social que afecten infants i joves en coordinació amb l’Institut de Tiana, les entitats socials i culturals de Tiana, les entitats i clubs esportius de Tiana, el Consell d’Adolescents, la Policia Local i les regidories de Joventut, Serveis, Socials, Educació, Salut, Igualtat, Esports i Cultura. A partir del setembre tindrà lloc la tercera fase:

 

De moment, la subvenció que han rebut és per un any, però la voluntat és allargar el projecte. Seda afegeix que l’Escolta Jove serà de vital importància en el desenvolupament del nou equipament juvenil de Cals Frares:

 

Escolta Jove compta amb 4 professionals dedicats al projecte que fan la intervenció en medi obert d’àmbit socioeducatiu, encaminat a la prevenció, protecció, detecció de casos de risc, d’integració social, i benestar emocional i afectiu dels adolescents i joves del poble. El projecte està finançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Tiana.