Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Protecció Civil desactiva l’alerta del pla Inuncat

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dijous a primera hora del matí l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya Inuncat després que el Servei Meteorològic donés per finalitzat l’episodi de pluges intenses que han afectat els dos darrers dies el territori català. En total, el telèfon d’emergències 112 va rebre, entre aquest dimecres al migdia fins passada la mitjanit, 129 trucades relacionades amb les pluges, tot i que no s’ha produït cap incidència greu. Només cal destacar algunes inundacions en zones properes a les rieres del Vallès Oriental i del Maresme. Al llarg de la nit, els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap sortida.

La majoria d’aquestes (94 trucades) es van concentrar ahir a la tarda, entre les sis de la tarda i dos quarts de nou del vespre hores i, per comarques, es van fer des del Vallès Oriental (45 trucades) i des del Maresme (43 trucades). Per poblacions, en aquesta franja horària, el 112 va rebre 23 trucades des de les Franqueses del Vallès i 15 des de Mataró. A partir de les nou del vespre l’episodi de pluges va anar clarament a la baixa, i el telèfon 112 va rebre 7 trucades més entre aquesta hora i dos quarts de dues de la matinada.

D’altra banda, el servei de tren no ha estat interromput tot i que s’ha produït alguna incidència a la línia de la costa que ha causat demores en el servei. El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, a causa de les pluges, ahir al vespre es va produir una esllavissada de pedres a la N-II a Sant Pol de Mar que va obligar a fer pas alternatiu però la circulació es va normalitzar a les deu de la nit.

Segons indica Protecció Civil, aquest dimecres al vespre les pluges han provocat crescudes a les rieres del Vallès Oriental (Riells i Viabrea, les Franqueses, Canovelles i Granollers) i del Maresme (Cabrils). En aquest sentit, recorda que és important que no es travessi cap riu, ni riera ni zona inundada.