Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Rafael Burgos no compareixerà com a expert en corrupció

El periodista Rafael Burgos finalment no declararà com a expert davant la comissió d’investigació sobre corrupció i frau fiscal. És el resultat de la votació que ha fet aquest grup al Parlament, on s’han decidit les diferents compareixences. El tianenc estava entre els 400 noms proposats pels diferents grups parlamentaris, en el seu cas va ser demanat per la CUP. A la llista hi havia sol·licituds per declarar com a testimonis o com a experts.

 

Tot i això, Rafael Burgos seguirà de ben a prop els passos que faci la comissió d’investigació. Amb un grup de 5 professionals de la comunicació preparen un nou mitjà alternatiu i multiplataforma: “La Comissió”. Aquest neix per fer cròniques diàries sobre tot el que faci aquesta comissió del Parlament.

 

Els compareixents

La comissió d’investigació sobre corrupció i frau fiscal comença a rodar aquesta setmana. Fins el proper 23 de desembre es faran 6 sessions en les què bàsicament se substanciaran les compareixences dels experts. Entre aquests hi ha el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, o el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. També hi ha alguns periodistes, entre ells jordi Olivaries, Jaume Reixach o Antonio Fernández.

El president d’aquesta comissió, el diputat de la CUP David Fernández, ha anunciat que dimitirà si en la reunió prevista per al dia 1 de desembre, CiU i PSC no reconsideren el “veto” a compareixences que considera imprescindibles. La majoria CiU-PSC ha rebutjat, entre d’altres, les que estarien relacionades amb el cas Pretòria, amb Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Bartomeu Muñoz o Luis García i les relacionades amb el cas Palau, com Fèlix Millet i Jordi Montull. Qui ja està clar que ha de comparèixer com a testimoni és l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, la seva dona i fills. A la llista, però, també hi ha noms com el del ministre de l’interior, Jorge Fernández Díaz, o el d’hisenda, Cristóbal Montoro.

 

Burgos repassa la corrupció amb “Crema Catalana”

crema_catalana

Rafael Burgos acaba de publicar un llibre sobre la corrupció a Catalunya, “Crema Catalana”. En aquest llibre fa un repàs de casos com els de l’ITV, el Palau de la Música, el Pretòria o el Barça. Els últims mesos han estat força moguts per l’escriptor. Ha fet conferències i xerrades arreu de Catalunya, a Barcelona, Sabadell o, fins i tot, a ciutats com Olot i Vic.