Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Rècord de participació a la caminada solidària contra el càncer de mama

Aquest diumenge al matí els carrers de Tiana s’han omplert de llaços roses. Més de cent persones – homes, dones, nens i nenes i, inclús, gossos – han participat a la caminada solidària contra un dels càncers que afecta a més dones del món: el càncer de mama. Tiana s’ha sumat, un any més, als actes del 19 d’octubre, el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama.

A les 10h del matí, l’energia i vitalitat dels que hi han participat, irradiava a la Plaça de la Vila. Des d’allà, ha començat un itinerari que ha acabat a quarts de dotze al bonic entorn de l’Ermita de l’Alegria. A l’Alegria, l’energia del principi s’ha convertit en pura emoció. Entre aplaudiments i envoltada de gent, Montserrat Furquet ha llegit un Manifest que ha posat la pell de gallina a més d’un.

IMG_3546
Montserrat Furquet llegint el Manifest

Amb el Manifest, Furquet ha reivindicat la igualtat de les dones en la societat sense resignar-se a que “la vida i la salut es comptabilitzin com un element pressupostari”. També s’ha fet èmfasi en la feina de recerca i innovació i en la conscienciació de les dones en la participació i la detecció precoç de la malaltia. Aquí en teniu un fragment:

 

Ha estat una metàfora esperançadora el que, al final del Manifest, ha fet saltar les llàgrimes a més d’una persona.

 

La caminada ha acabat amb un esmorzar i una foto de família que descriu, sense paraules, l’èxit de la trobada solidària. Abans, però, totes les veus s’han unit per cantar a capella dues cançons plenes d’optimisme. Les dues, per fer saber a tots aquells que pateixen o han patit la malaltia, que no lluiten sols.

 

 

La opinió dels participants

Amb un tall de coca la mà i un got de cafè calent a l’altra, alguns dels participants han explicat a La Local com han viscut un acte que, sens dubte, ha comptat amb més participació que en anys anteriors.

 

També els més petits, han acompanyat als seus pares a la caminada. Sabien perfectament per què eren allà.

 

D’altra banda, un any més els homes han demostrat que el càncer de mama no és una malaltia que afecta només a les dones. Ells també han volgut ser solidaris:

 

L’acte, organitzat pel Departament d’Igualtat de l’Ajuntament, no ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Esther Pujol que, per motius personals, enguany no hi ha pogut ser. Les regidores Marta Guàrdia, Núria Blasco i Núria Garcia, han fet, en nom de l’Ajuntament, una valoració molt positiva del matí solidari.

 

La gran fita, però, ha estat demostrar que Tiana és un poble que, any rere any, aconsegueix aplegar més gent en esdeveniments com el d’avui. Persones que, pas a pas, posen el seu granet de sorra per fer, d’aquest món sovint injust, un lloc una mica més solidari.