Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Republicans de Tiana recorden Antoni Pina com un referent

Després de conèixer la notícia sobre la mort del primer regidor d’Esquerra Republicana de Tiana de la nova democràcia, els representants actuals i històrics d’aquest partit han parlat sobre la seva figura al poble. L’actual portaveu del partit i tinent d’alcalde de Tiana, Jordi Gost, ha volgut adreçar-se especialment a la seva família: “Donar el nostre condol a la seva família i la nostra pena per aquesta gran per aquesta gran pèrdua, l’Antoni Pina ha estat un referent per tots els que hem estat regidors d’Esquerra Republicana a Tiana”.

 

A aquest condol també s’hi ha afegit la presidenta del partit al poble, Eva Inglés: “Des de la constitució de la nostra secció local i fins que la salut li va permetre sempre ens vam reunir al celler de casa seva i ens sentiem com a casa. Per a mi va ser un honor coneixe’l i poder compartir part del seu temps”.

 

Després d’Antoni Pina, van entrar a l’Ajuntament de Tiana els republicans Miquel Navarro i Maria de Gador Ayra, que 4 anys més tard van doblar la representació al consistori i van portar ERC al govern amb el PSC i IC-V, primer, i després formant binomi només amb els socialistes. Els propis exregidors Miquel Navarro i Maria de Gador han recordat aquest passat polític. “Mentre va ser regidor cada dissabte al matí el trobaves i els diners de les dietes que li corresponien mai se’ls va quedar, sempre els ingressava per la secció local. Ara que surten tants corruptes, quan algú digui que els polítics s’hi posen pels diners que sàpiguen que encara hi ha gent com en Pina”, ha dit Navarro.

 

Maria de Gador Ayra també ha utilitzat la paraula referent per dirigir-se a Pina: “És un home dels que ja no queden, o queden pocs, dels que es recordaran sempre. Ha estat un home que s’ha fet molt amb el poble i molt pacifista”.

 

 

A aquests recordatoris també s’hi han sumat Jordi Gost i Eva Inglés. “L’Antoni va acollir durant molt de temps les reunions de la secció local, jo mateix quan vaig començar a militar i ell i la seva família ens va rebre i ens va acollir d’una manera fantàstica”, ha explicat el tinent d’alcalde.

 

Eva Inglés ha afegit: “Tothom el coneixia, tenia un cor noble, era una d’aquelles persones que esdevenen el pal de paller de qualsevol organització. Es va mantenir fidel al seu lema: era un representant del poble i per al poble”.