Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ricard Fabra: “Les crítiques arriben tardíssim”

A pocs dies de l’inici de les obres de connexió entre l’Avinguda Isaac Albéniz i el Passeig de la Vilesa, el govern municipal defensa aquesta obra. Després que el moviment popular de “La Tiana del S.XXI” hagi engegat diverses campanyes, com la recollida de firmes, per aturar l’enderroc que precedeix les obres de la nova carretera, el govern municipal (PSC-ERC), a través d’un comunicat als mitjans de comunicació, recorda que “el procés urbanístic d’aquesta actuació va culminar l’any 2010 amb l’aprovació del projecte d’urbanització, per part de l’Ajuntament, en aquell moment governat per GPT-CiU”. Així doncs, Ricard Fabra, insisteix que “és tard” per les crítiques i que ja va haver-hi el moment per presentar al·legacions.

 

Can Guardiola.
Can Guardiola

En aquest comunicat expliquen que “només” es tirarà a terra “una finca en estat ruïnós”, referint-se a Can Guardiola, i “180 metres quadrats en total de dos patis”, els dels números 6 i 8 del carrer de la Pau. En un d’aquests jardins és on s’hi troba la capella que des de “La Tiana del S.XXI” demanen mantenir en peu. La finca i la part d’aquests jardins, però, no formen part del catàleg de protecció de l’Ajuntament. Així ho ha defensat el regidor d’urbanisme.

 

Ricard Fabra també ha demanat a “La Tiana del S.XXI” que “no manipulin” la informació per aconseguir signatures en contra del projecte.

 

Fabra: “Ningú m’ha exclòs de res”

El regidor d’urbanisme també ha volgut justifcar la seva absència durant la reunió que els diferents portaveus municipals van mantenir amb aquest col·lectiu. Fabra assegura que tenia la intenció d’anar-hi però que no va poder per “motius personals”. Tot i això, explica que es tractava d’una trobada amb portaveus, a la qual hi va assistir Jordi Gost com a portaveu d’ERC, i, també, l’alcaldessa en nom del govern. A més, ha insistit: “Ningú m’ha exclòs de res”

 

A través d’aquest comunicat també han defensat haver explicat a la ciutadania la intenció d’executar aquestes obres, durant la sessió pública sobre la pacificació del centre del poble. El govern municipal ha dit que és un projecte reclamat des de fa “més de 100 anys” i de “prioritat alta”, segons diversos experts i estudis en mobilitat. Afirmen que millorarà la seguretat viària al poble. A més, asseguren que els vianants en seran els principals beneficiats.

 

El comunicat està disponible al web de l’Ajuntament de Tiana: clica aquí