Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

S’ajorna al 2016 l’aprovació dels pressupostos municipals

Els pressupostos municipals del 2016 es presentaran, per ser aprovats o no pel ple, el gener vinent. Serà a partir de la segona setmana de l’any que entra, de manera que podria aprovar-se dins el primer ple ordinari de l’any, tot i que aquest punt no està encara confirmat.

Malgrat que fonts de l’equip de govern havien explicat a La Local que aquest 28 de desembre es celebraria un ple extraordinari per presentar el pressupost del 2016, finalment l’elaboració i la posterior aprovació dels comptes per l’any vinent, s’ha ajornat.

Diverses dates d’aprovació el darrer mandat

Els dos darrers anys, el pressupost municipal s’ha presentat per ser aprovat el desembre de l’any anterior: fa exactament un any, el 16 de desembre, es presentaven el números pel 2015, un pressupost que va ser de 8,4 milions d’euros. L’any anterior, la presentació del pressupost municipal encara es va fer més aviat, concretament en un ple celebrat el 27 de novembre. Aquella vegada el pressupost va ser de 8,8 milions.

Però no és, ni molt menys, el primer cop que un pressupost de l’Ajuntament de Tiana es presenta al ple el mateix any pel qual s’elabora: el 2013 el ple que el va aprovar inicialment es va fer el 8 de gener. L’any anterior, l’equip de govern va presentar al ple el pressupost pel 2012 encara més tard: el 22 de març.

Fonts de la Regidoria d’Hisenda han assegurat a La Local que el pressupost pel 2016 “ja està enllestit” i que els propers dies serà donat a conèixer als diversos grups municipals.

En una entrevista, el passat divendres 11, l’alcaldessa, Ester Pujol, va avançar que el pressupostos municipals pel 2016 “tindran un fort component social”.