Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’ofici solemne i el Castell de Focs tanquen la Festa Major de Sant Cebrià 2014

L’ofici solemne que s’ha celebrat aquest dimarts a l’Església Parroquial de Tiana ha fet un repàs a la vida de Sant Cebrià, patró del poble. Segons l’arxiprest Andreu Oller, que ha presidit l’acte, la vida del sant va ser “comparable a la d’un heroi de pel·lícula que va salvar una donzella que era l’Església”.

El mossèn ha descrit Sant Cebrià com un evangelitzador que va lluitar per la religió cristiana quan aquesta encara es perseguia. A més, ha animat als tianencs a què segueixin el seu exemple i defensin “allò que creuen per evitar que es perdi”. En l’actual context polític i social, amb temes com la consulta del 9-N, l’arxiprest ha apel·lat a la necessitat de “sentir-se units, membres d’una mateixa família”.

Les seves paraules sembla que han agradat a la gent i les petites crítiques que hi ha hagut anaven dirigides als creients o a aspectes més tècnics de l’acte.

 

L’arxiprest Andreu Oller ha acomiadat l’ofici convidant als veïns que gaudissin del que quedava del dia de Sant Cebrià. Un consell que han seguit molts tianencs que, de seguida, han marxat al castell de focs i el pícnic que hi havia previst a dos quarts de deu del vespre.

 

Al acabar l’ofici tots cap a la Petanca

Tot just acabar l’ofici solemne molts dels assistents es van dirigir a les noves pistes de la petanca de Tiana. Allà hi havia taules preparades per poder sopar de pícnic mentre es gaudia dels focs artificials. Alguns dels presents valoraven molt positivament tant el castell de focs com la vetllada a l’aire lliure.

 

Al final del castell, que va durar aproximadament 15 minuts, els tianencs es van quedar gaudint de la nit a la fresca mentre sopaven.