Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Senide: una dècada de teràpia familiar a Tiana

Senide vol dir família en euskera. La família, entesa com el col.lectiu que no només ens envolta sinó que, sobretot, ens ajuda a créixer és el concepte del qual parteix la tasca del centre de psicologia Senide, a Tiana.

Ja fa una dècada que la psicòloga Mery Cruz, directora de Senide, va obrir al centre del poble aquest espai de teràpia familiar, neuropsicologia i logopèdia:

 

L’espai històric de Senide, a una casa del carrer Josep París, fa dos anys que ha canviat. Ara, el centre ocupa una altra casa, carregada d’història per a unes quantes generacions de tianencs i tianenques: l’antiga llar d’infants El Cangur, al carrer Matas. I és que fa un parell d’anys, la cèlebre guarderia de Tiana va haver de plegar i la Mery va arribar a un acord per traslladar Senide a aquella casa. Ara s’hi troben com peix a l’aigua, explica:

 

Han estat 10 anys en què la Mery Cruz i el seu equip, explica ella, no han parat d’aprendre:

 

La Mery fa 23 anys que viu a Tiana i va començar fent teràpia individual a una consulta, a casa seva. Fa 10 anys, va veure que era el moment d’obrir un centre i de fer-ho, justament, a Tiana. Per què?

 

Uns anys després d’obrir Senide a Tiana, l’equip va veure que hi havia condicions per obrir un altre centre Senide a Badalona. I així ho van fer el 2010. A Badalona hi va gairebé un 100% de residents en aquella ciutat i, en canvi, a Tiana hi arriben pacients de molt diversa procedència com ara Montgat, Masnou, Alella, Garnollers, Premià i, fins i tot, de Barcelona.

En tot aquest temps, assegura la Mery, la seva empatia amb els pacients no ha fet altra cosa que créixer, a la vegada que creix, explica la directora de Senide, l’experiència dels seus professionals. Per això, els darrers anys, cada cop hi ha més persones que van al centre a demanar-li assessorament. Moltes ho fan perquè fa tants anys que la Mery és a Tiana fent aquesta tasca que ja és un referent. Això, explica, “és molt bonic perquè sempre hem volgut treballar des de la prevenció”.

Per acabar l’entrevista amb La Local, i a partir de la seva ampla experiència com a psicòloga infantil, la Meri Cruz alerta d’un fet que oberva: