Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana instal·la aparells per poder atendre atacs de cor

L’Ajuntament de Tiana ha instal·lat quatre desfibril·ladors repartits en punts clau del poble. La funció d’aquests aparells és la de reanimar, mitjançant una descàrrega elèctrica, el cor en cas que algú patís una parada cardíaca. L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, assegura que aquesta és una mesura de prevenció necessària a dia d’avui per tal d’evitar la mort d’alguna persona.

 

Una aturada cardíaca és imprevisible i només es disposa de 10 minuts per actuar per tal de salvar la vida a la persona afectada. A Catalunya moren cada any més de 3.000 persones per mort sobtada.

Els desfibril·ladors donen un marge de temps a l’afectat fins que l’ambulància arriba. L’empresa que els ha fet arribar a Tiana és Curasana. La seva cofundadora, Esther Sancho, assegura que aquests aparells són un factor determinant en el pronòstic de la persona afectada.

 

Com s’ha d’actuar davant d’una aturada cardíaca?

En cas d’emergència cal seguir la cadena de supervivència:

FullSizeRender (5)

1-   Trucar al 112 perquè enviïn una ambulància. Cridar algú perquè busqui un desfibril·lador o trucar a la guàrdia urbana que en té un al cotxe.

2-   Realitzar compressions. Dos compressions per segon fins que no arriba el desfibril·lador.

3-   Utilitzar el desfibril·lador. El desfibril·lador només funcionarà en cas que la persona el necessiti i anirà indicant els passos a seguir per posar-lo en funcionament.

4-   Atenció professional avançada. Quant arribi l’atenció mèdica necessària atendran al pacient segons les seves necessitats.

 

A quins llocs del poble hi ha els desfibril·ladors? 

L’Ajuntament ha col·locat quatre nous desfibril·ladors a diferents punts del poble: a l’Ajuntament, a l’Escola Lola Anglada, al Poliesportiu Municipal i en un cotxe de la Policia Local. A més d’aquests, Tiana ja en tenia un al camp de futbol. Per tal d’utilitzar els desfibril·ladors correctament, els treballadors dels diferents punts han rebut una formació de vuit hores. La socia fundadora de Curasana, Esther Sancho, explica quin ha estat el criteri per distribuir-los pel municipi i quins són els altres tres desfibril·ladors que ja hi havia.

 

També s’està valorant col·locar un desfibril·lador més a la llar de persones grans de Tiana. Aquest és un col·lectiu més succeptible a patir una parada cardíaca.