Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana també es mobilitza contra la decisió del Tribunal Constitucional

Més de 150 veïns i veïns es concentren a la plaça de la vila per protestar contra la suspensió de la consulta del 9-N. Després que el Tribunal Constitucional hagi admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol contra la Llei de consultes i el decret de convocatòria de la consulta del 9-N, l’Assemblea Nacional Catalana de Tiana ha convocat aquesta trobada, que s’ha repetit davant els ajuntaments d’arreu de Catalunya. A la porta s’ha llegit el manifest a càrrec de Miquel Gelabert. En ell es titllava de “cop de porta a la democràcia” i diu que Catalunya vol votar.

 

Miquel Gelabert llegint el manifest

La lectura del manifest ha acabat amb crits d’Independència i amb el cant dels Segadors. Des de la ANC Tiana Sacaries Camps creu que és important donar recolzament a aquest acte i mostrar el rebuig a la decisió del Constitucional

 

Els tianencs i tianenques de totes les edats, molts d’ells vestits de groc, han demanat poder votar i s’han manifestat en contra del que consideren un atac contra Catalunya. Alguns deien que n’estaven tips

 

Davant l’Ajuntament també s’hi ha concentrat diversos representants polítics del poble. Així doncs, hi hem pogut veure la majoria de regidors de l’Ajuntament, tant de govern, amb l’alcaldessa al capdavant, com d’oposició. La nova presidenta d’ERC Maria de Gador Ayra i membres d’entitats i gent del poble que s’hi ha volgut apropar. Alguns d’ells també formen part del Pacte Local pel Dret a Decidir.

Aquest mes de setembre, l’Ajuntament de Tiana ha celebrat un ple extraordinari per donar suport a la consulta i, també, a la Llei de Consultes. La moció es va aprovar amb els vots del PSC, CiU, ERC i Gent pel Progrés de Tiana. L’únic partit que s’hi va manifestar en contra va ser el PP. La moció afegia una petita variació respecte la proposta de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació de Municipis de Catalunya, ja que considerava que per donar suport a la Generalitat a l’hora de fer la consulta aquesta s’haurà d’ajustar a la legalitat vigent.