Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El tripartit governarà de nou el Consell Comarcal

CiU ja ha arribat a un acord amb els seus nous companys de govern al Consell Comarcal del Maresme: PSC i ERC. Fins a final de mandat treballaran junts, després que s’hagi decidit trencar el pacte que van signar els convergents, l’any 2011, amb el Partit Popular.

Els socialistas gestionaran l’àrea de Promoció Econòmica i la segona vicepresidència. ERC tindrà algunes responsabilitats que fins ara eren de CiU, com les competències de l’àrea de Benestar Social, i la tercera vicepresidència, creada a partir del nou acord.

La signatura del document anirà a càrrec dels presidents comarcals, Joan Morell (CDC), Guillem Aresté (UDC), Xavier Amor (PSC) i Blanca Arbell (ERC). Ho faran al costat del president del Consell, Miquel Àngel Martínez, de la vicepresidenta Marisa Ferreras i dels portaveus Santi Fontbona (PSC) i Andreu Francisco (ERC).

 

El PP demana que es mantingui la feina feta en Promoció Econòmica

Després de conèixer el nou acord, el fins ara conseller de Promoció Econòmica, José Manuel López (PP), ha valorat positivament la feina feta aquests anys de mandat: “Hem redreçat aquesta àrea, les coses s’han fet bé. Aquesta, abans, fruit d’aquest pacte, no era del tot el positiva i esperem que no torni a passar el mateix”.

 

José Manuel López, a la dreta, al costat del President del Consell Comarcal
José Manuel López, a la dreta, al costat del President del Consell Comarcal

López critica que el govern s’hagi trencat per motius ideològics: “el Consell Comarcal és una administració de segon nivell, on s’ha de gestionar i no fer política”.

 

El tripartit ja va governar en l’anterior mandat

Els mateixos partits que signaran el nou acord de govern: CiU, PSC i ERC, van governar aquesta administració comarcal des de l’any 2007 al 2011. En l’anterior mandat, però, la presidència era en mans dels socialistes amb l’alcalde de Dosrius al capdavant, Josep Jo. La novetat d’aquest nou pacte és que CiU mantindrà el seu president, Miquel Àngel Martínez.