Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tots els pisos de lloguer social ja estan adjudicats

Els pisos de protecció oficial de Can Gaietà ja estan tots llogats. Aquesta setmana la promotora, Visoren, els ha acabat d’ensenyar als últims arrendataris. El sorteig d’aquesta promoció es va fer el passat mes de novembre i, tres mesos després, ja s’han pogut adjudicar la setantena d’habitatges. Els primers veïns hi van començar a arribar durant el mes de desembre, quan es va fer la primera entrega de claus. El regidor d’urbanisme de Tiana, Ricard Fabra, explica que llogar aquest tipus de pisos és més fàcil que quan es tractava de promocions de venda, on alguns habitatges quedaven buits, fins i tot, durant anys.

 

Ricard Fabra al seu despatx de l'Ajuntament de Tiana
Ricard Fabra al seu despatx de l’Ajuntament

La majoria de veïns d’aquests edificis de Can Gaietà són de Tiana, aquests conviuran també amb algunes persones de Montgat i Badalona. Després de 6 anys, des de que va començar aquesta promoció que estava pensada pels joves, és a dir, pels menors de 35 anys, la regidoria d’urbanisme ha decidit ampliar els requisits a l’hora d’accedir als habitatges. Finalment, també hi ha pogut optar persones separades o divorciades, famílies monoparentals, majors de 65 anys o persones en situació de vulnerabilitat. Ho ha explicat Ricard Fabra.

 

Després del sorteig, la promotora ha pogut contactar amb totes les persones de la llista d’espera, del total de més de 100 que havien estat admeses. I és que alguns dels afortunats van renunciar al lloguer. Més tard, han hagut de trucar altres persones que formaven part del Registre de sol·licitants d’habitatge de protecció oficial. L’Ajuntament, però, ha demanat que es prioritzessin els empadronats a Tiana, encara que fos des de fa menys de tres anys.

 

Altres sol·licitants podran optar als pisos quan els primers llogaters marxin

Tots els veïns que han llogat aquests immobles han signat un contracte de 5 anys, que es podrà prorrogar fins a 3 anys més. La resta de persones que hi estiguin interessades es poden apuntar al Registre d’habitatge per formar part de la llista d’espera o, fins i tot, del sorteig de noves promocions. Visoren calcula que en el termini d’un any hi haurà algunes persones que voldran deixar aquests pisos i, per tant, es contactaria amb aquests sol·licitants. L’Ajuntament, de moment, però, no preveu noves promocions d’habitatge social.