Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Amb ulls de gos”, el primer conte il·lustrat amb audiodescripció per a persones cegues

En Llorenç Blasi, apart de ser el director del festival Tiana Antica, també porta molts anys dedicant-se al món de l’audiodescripció per a persones cegues:

 

Gràcies a aquesta activitat va conèixer l’Olga Martínez, fundadora de l’associació “El món de prop”, que li va proposar embarcar-se en l’aventura d’ “Amb ulls de gos”. És el primer conte il·lustrat amb imatges i amb audiodescripció per a persones cegues o amb baixa visió. L’Olga és pedagoga i té la inquietud de treballar per la sensibilització i la prevenció vers la discapacitat visual.

Per conscienciar sobre les dificultats amb que es troben les persones cegues o amb baixa visió, i per tal de crear materials pedagògics que provoquessin l’empatia de la gent, van fundar l’associació El Món de prop. A més, van desenvolupar el projecte “Mira’m”.

Amb aquesta voluntat ha nascut “Amb ulls de gos”, un llibre basat absolutament en imatges preses des del punt de vista d’un gos pigall, l’Atlas:

 

El llibre també inclou un USB enganxat al propi llibre, on hi ha un text narrat:

La versió audiodescrita del conte es pot trobar a https://elmondeprop.com

En Llorenç Blasi explica com ha estat la seva feina d’audiodescripció:

 

“Amb ulls de gos”, però, no ha sigut el primer projecte de l’Associació El Món de Prop. En el marc del projecte Mira’m van crear un primer conte: “El gat i la lluna”. Hi mostraven la diversitat visual a la societat i, alhora, volien posar un toc d’atenció en algunes de les afectacions visuals que existeixen:

 

En Llorenç afirma que per a ell ha estat tot un repte fer “Amb ulls de gos” perquè, fins ara, no existia cap audiodescripció d’un conte il·lustrat. A la presentació del llibre, que es va fer recentment a Terrassa, un dels assistents va agrair el Llorenç la seva feina:

 

El conte “Amb Ulls de Gos” es pot adquirir fent una donació de 30 euros a l’Associació el Món de prop. Un conte per imaginar i escoltar. Una noticia elaborada conjuntament amb Alèxia Guilera.