Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Un pregó teatral i reivindicatiu engega la Festa Major

Pregó festiu i reivindicatiu del paper essencial del teatre i la cultura, aquest divendres a Tiana. La festa Major de Sanrt Cebrià ja és aquí de nou. Aquest any, arriba de dol per la mort, el dia abans, de Joan Pujol, jutge de Pau els darrers 16 anys i pare de l’alcadessa, Esther Pujol. La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Núria Blasco, el va tenir present només començar la prsentació de l’acte:

 

El pregó va anar a càrrec de l’Agrupació Artística del Casal. Fa 30 anys que aquesta entitat inocula el verí del teatre als seus integrants i ha fet vibrar, amb ell, a milers de tianencs i tianenques.Dues de les seves integrants, la Marina Perejuan i la històrica Fe Merlos, en parlen:

 

L’Agrupació no va desaprofitar l’ocasió i va oferir un pregó mescla de “performance” i d’obra de rigorós teatre, amb vestimenta, perruques, maquillatge i, sobretot, text, actors i actrius.

Un moment de la lectura del pregó, divendres, des del balcó del consistori

A la part final del pregó, en Iaio, en nom de tota l’Agrupació, va reivindicar millores a la Sala Albéniz i un model cultural a Tiana que “arrisqui i que inventi”:

 

L’Agrupació també va fer una crida “a reactivar la cultura tianenca”. La vetllada va seguir a la plaça de la Vila amb un concert popular a càrrec de la Golden Beat.