Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Unió Democràtica de Tiana troba “confusa” i “negativa” la pregunta de la consulta interna

Els militants d’Unió Democràtica de Catalunya a Tiana valoren “negativament” la pregunta que els farà el seu partit per posicionar-se sobre el futur de Catalunya. El president local, Joan Cañada, creu que és “confusa”.

 

Cañada afirma que la resposta afirmativa, el “sí”, s’hauria de definir amb més concreció. Votar “no”, en canvi, creu que pot servir per mostrar “rebuig” a la proposta plantejada per la direcció del partit.

 

El representant d’Unió creu que podria guanyar el “sí”. Tot i això, assegura que el seu “desig” és que la resposta negativa sigui “elevada”. Després de la votació, espera que el partit es posicioni clarament a favor de la independència i al costat del president Artur Mas.

 

Des de la secció local d’Unió afirmen estar a favor de la independència. Recorden que  han treballat amb el Pacte Local pel Dret a Decidir i que han ratificat el compromís de l’ANC per aconseguir un govern independentista al poble. Joan Cañada també ha insistit que la federació, a Tiana, seguirà treballant conjuntament. Ha recordat que té molt bona sintonia amb la presidenta de Convergència, Olga Rué.

 

La pregunta d’Unió

UDC preguntarà, el proper diumenge 14 de juny, als seus militants si volen que el partit “continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d’acord” amb sis criteris, entre ells la “seguretat jurídica”. La pregunta especifica que el partit exclou “tant una eventual Declaració Unilateral d’Independència com l’obertura d’un procés constituent al marge de la legalitat”. Un altre dels criteris és el de “sobirania”, concretant que “no es renuncia ni es posa límits a l’aspiració de plena sobirania per a Catalunya”. No es pregunta sobre independència, com volia un sector de la direcció. La proposta s’ha aprovat amb 17 vots a favor, 9 en contra i una abstenció, però Ramon Espadaler ha negat que hi hagi “fractura”.

Al marge de la pregunta inicial i dels dos condicionants de la sobirania i de la seguretat jurídica, la pregunta també n’estableix quatre més: democràcia, és a dir, prendre totes les decisions amb la majoria de vots de la ciutadania; diàleg, gestionant el procés dialogant amb el govern de l’Estat “sense renúncies prèvies i amb voluntat de persistència com a millor garantia de guanyar complicitats al si de la UE”; Europa, descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya fora de la UE, i cohesió social i territorial.

Els militants de Tiana aniran a votar i ho faran des de Mataró.