Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Uns cubells plens de polèmica

Els cubells amb xip han estat tema de debat a Tiana des de que l’Ajuntament va anunciar que tots els domicilis els haurien de tenir abans del 5 de juny. Ara, el govern municipal ha fet marxa enrere i ha decidit que aquests cubells finalment no seran obligatoris. Tot i així, la polèmica continua instal·lada als carrers del poble.

David Garcia, veí de Tiana, opina que aquest canvi és molt útil perquè la gent comenci a reciclar més seriosament. De fet, segons ell, s’hauria d’haver fet abans.

 

El David considera que, d’aquesta manera, l’Ajuntament podrà controlar que la selecció de residus sigui més efectiva. A més, afirma que aquest sistema facilita molt la tasca a tots el veïns que es decideixin per reciclar.

 

L’Anna Meristany, una altra veïna del municipi, també considera que els nous cubells amb xip poden ser d’ajuda. De fet, a casa seva han reciclat així des de sempre i, per això, no han notat grans diferències amb el canvi.

 

Cubells a casa de l'Anna Meristany.
Els cubells a casa de l’Anna Meristany.

Tot i així, l’Anna diu que l’Ajuntament s’ha equivocat fent marxa enrere amb la decisió de fer els nous cubells obligatoris.

 

D’altra banda, també hi ha qui pensa que el canvi era innecessari. Jordi Garcia Mogas creu que el sistema ja funcionava bé abans i que, de fet, els veïns seguiran fent el que ja feien, tant si reciclaven com si no.

 

El Jordi rebutja, doncs, la idea que aquest canvi suposi cap millora immediata pels veïns i defensa que, en tot cas, només serà útil per a l’Ajuntament.

 

Aquesta diversitat d’opinions és un reflex de la situació al poble. Tot i així, el canvi de decisió municipal permet que els dos fronts veïnals continuïn fent el que consideren millor, ja que ningú estarà obligat a instal·lar els nous cubells amb xip abans de dia 5 de juny.