Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Veïns i parades fan respirar ambient de Diada

Tiana s’ha llevat amb un ambient de Sant Jordi ben matiner. Des de les 8 del matí, una desena de parades s’han instal·lat al poble per vendre el de cada 23 d’abril: llibres i roses.

 

Al parc de l’Antic Camp de Futbol s’hi han posat les que se sortien més del tòpic. L’Encarna Martínez ens ha explicat tot el que han preparat des del Taller Ocupacional Verge de l’Alegria, on durant tot l’any fan manualitats.

 

DSC06235

 

També hi hem pogut trobar el que fan els discapacitats de la Residència Mare Carme. Unes vendes que serviran pels propis usuaris. Ho ha explicat Matilde Salas.

 

DSC06245

 

I els preus més econòmics han estat els de la Protectora d’Animals de Tiana i Montgat. A banda de roses, han posat a la venda llibres de segona mà. Ho ha dit l’Emily José.

 

DSC06246

 

Una de les parades que ha tingut més èxit ha estat la de la Llar de persones grans de Tiana. És la tercera vegada que s’animen a sortir al carrer per Sant Jordi. Han preparat diversos complements adaptats a la data: agulles o arrecades amb forma de rosa. La Marissa García ens ha explicat que fa dues setmanes que hi treballen i que han rebut diversos encàrrecs.

 

DSC06265

 

Els que s’han apuntat a la Diada per primera vegada han estat els comerciants del nou basar xinès. La Ning Ning ja coneix de què va la cosa.

 

DSC06233

 

L’Agropecuaria de Tiana també ha instal·lat una petita parada de roses vermelles a la seva entrada.

 

DSC06231

 

Hem trobat, fins i tot, floristeries de Montgat al poble. L’Anna Muñoz ha estat l’encarregada de “Valentina”.

 

DSC06253

 

 

Els protagonistes de totes aquestes parades, però, han estat els tianencs que s’hi han apropat. I si el vermell és el color més demanat, segons els paradistes, hem buscat els que han fugit de la tradició. La Judith Hernández i el Lino han obtat pel rosa.

 

 

Trencant amb les tradicions, el llibre ha deixat de ser només per als homes. La Montserrat Forquet ens ha explicat què ha demanat per aquest Sant Jordi.

 

I qui també ha demanat i comprat llibre ha estat l’alcaldessa de Tiana. Esther Pujol ha visitat algunes de les parades del poble aquest 23 d’abril.

 

Tiana allargarà la celebració de la Diada de Sant Jordi fins aquest dissabte dia 26 d’abril.