Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La CUP votarà en blanc en el ple de Constitució

La CUP ha decidit votar en blanc en el ple de Constitució, que se celebrarà el proper dissabte. Després de diverses converses amb els partits polítics no hi hagut acord. Cap de les formacions els hi acaba de convèncer, ha assegurat Lluc Armengol, membre de la CUP. Armengol explica el per què d’aquesta decisió, presa dimarts al vespre durant l’assemblea oberta realitzada a la Plaça de la Vila.

El partit ha parlat amb totes les formacions, excepte amb el PP que “no té sentit que hi parlem” diu el membre de la CUP. Armengol explica que hi ha hagut “propostes interessants” però que no poden afavorir ni a CiU ni al PSC. Als primers per raons ideològiques, socials i per les retallades del partit en educació i sanitat. I pel que fa els socialistes, Armengol comenta que no poden pactar perquè no estan dins el pacte de l’ANC i per les actituds del partit respecte “la persona que ha entrat i sortit de la llista”, és a dir, Sergio Dávila. Lluc Armengol assegura que la CUP necessita explicacions del PSC. Volen saber per què es va signar l’indult i per què, tot i sabent que ho havia firmat, va entrar al quart lloc de la llista.

Sobre possibles pactes electorals, Armengol assegura que li semblaria “estrany” un pacte d’ERC amb PSC.

 

L’“acord a quatre” sense ERC “no tindria sentit”, segons la CUP

La CUP i Junts per Tiana han proposat un “acord a quatre”. Un compromís per acordar uns “requisits de mínims” amb el suport de CiU i ERC.

El document s’hauria de signar abans de l’acte d’investidura del proper dissabte. Armengol comenta que Junts està parlant amb CiU i que amb ERC encara no hi han pogut parlar. Si els republicans no signessin el compromís, Armengol assegura que “no tindria sentit”.