Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La decisió d’Esquerra encara “no està clara”

La decisió d’Esquerra Republicana encara “no està clara”. Així ho han confirmat fons de l’executiva del partit a Ràdio Tiana. Els republicans confirmen que aquest dilluns van mantenir una reunió d’executiva, on hi van participar la major part dels membres de la llista i altres persones actives en la campanya electoral. Tot i això, la decisió no estaria presa. La divisió d’opinions a dins del partit, per tant, continua.

Allargaran més la incertesa. Ara encara queda un pas més, abans de comunicar res. Expliquen que aquest dijous, al vespre, es reuniran amb la secció local per decidir què faran els propers 4 anys a l’Ajuntament.

 

El futur govern: en mans d’ERC

La clau del futur pacte de govern a Tiana està en mans d’Esquerra Republicana. Ja es podia preveure abans de les eleccions municipals però els resultats electorals així ho van confirmar: 4 regidors pel PSC, 3 per CiU, 2 per Junts per Tiana, 2 per ERC, 1 per la CUP i 1 pel PP.

El PSC, amb Esther Pujol al capdavant, va resultar la força guanyadora. Van quedar-se amb 4 dels 13 regidors que té el consistori tianenc. Els socialistes, però, necessiten un pacte de govern amb un altre partit per poder tenir majoria. De totes les formacions polítiques, però, només poden aliar-se amb ERC.

Convergència i Unió, Junts per Tiana o la CUP ja van deixar clar que un pacte amb els socialistes no seria possible. El PP, amb un sol regidor, va avançar que es quedaria a l’oposició.

Mentrestant, CiU, sent la segona força guanyadora, també ha intentat fer els seus pactes per aconseguir una majoria que pogués deixar a Esther Pujol fora del govern. Així doncs, CiU i Junts han lluitat per un “pacte sobiranista” al costat de les forces que van signar el compromís de l’ANC el passat 16 de maig. Una possibilitat de govern que estaria liderada per la candidata convergent, Olga Rué. Aquest pacte, també, necessita, se’ns dubte, el suport d’ERC. La CUP ja ha dit que el seu lloc estarà a l’oposició.

Així doncs, ERC és qui decideix si fer alcaldessa a Esther Pujol, del PSC, o a Olga Rué, de CiU. Ho decidiran tant si formen part del govern com si es queden a l’oposició. Tots els regidors i regidores del nou consistori hauran de votar entre 7 possibilitats: els 6 candidats de les formacions escollides o en blanc. En cas que ERC votés en blanc o al seu propi candidat, tindria prioritat la llista més votada. En aquest cas, doncs, l’alcaldessa tornaria a ser Esther Pujol i estaria liderant un govern en minoria. L’única possibilitat que tindria Rué per ser alcaldessa seria el vot favorable dels republicans.